Krumplis tészta, fokagymás sertés szelettel

Krumplis tészta, fokagymás sertés szelettel

HOZZÁVALÓK

300 g Gyermelyi 4 tojásos fodros kocka,
600 g sertés karaj,
1 fej hagyma,
400 g burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
16 szem apró paradicsom,
2 evőkanál olaj,
50 g vaj,
1 csokor petrezselyem,
só,
őrölt bors,
fűszerpaprika

 

Elkészítés

Megtisztítjuk a burgonyát és a hagymát. Finomra vágjuk a hagymát, a burgonyát hosszában negyedeljük, majd azokat vékony lapokra vágjuk. Olajon megfuttatjuk a hagymát, levesszük a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük és 1-2 dl vízzel felengedjük. A tűzre visszatéve beleszórjuk a szeletkékre vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, és gyakori kevergetés mellett letakarva pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Amikor a burgonya puha, levesszük. Összekeverjük a sós vízben kifőtt, enyhén leöblített tésztával, sózzuk, borsozzuk, és összemelegítjük. Teflon serpenyőben le is lehet kicsit pirítani, akkor ízletesebb. Amikor elkészült, tálaljuk. 
Mellé tesszük a fokhagymás szeletet.
A megtisztított, megmosott, leszárított húst szeleteljük, sózzuk, és kevés olajon megsütjük. A vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a gorombára vágott petrezselymet, és beledobjuk a félbevágott paradicsomokat. Elkeverjük, és ráöntjük a húsra. Pihentetjük 2-3 percig, és szaftjával tálaljuk.

 

A receptért köszönet a Gyermelyinek.