Zelleres csirkeraguleves eperlevéllel

Zelleres csirkeraguleves eperlevéllel

HOZZÁVALÓK

70 g Gyermelyi 8 tojásos eperlevél,
250 g csirkemell vagy csirkecombfilé,
100 g póréhagyma,
100 g szárzeller,
100 g piros húsú paprika,
50 g vaj
1dl tejszín,
1 csokor petrezselyem,
só, frissen őrölt bors

 

 

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagymát hosszában négyfelé vágjuk, majd keresztben vékonyan szeleteljük. A paprikát kis kockákra vágjuk. A szárzellert vékonyra szeleteljük.
A letisztított, megmosott húst kis kockákra vágjuk. Vajon fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a hagymát, paprikát, és 1-2 percig összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Felengedjük alaplével vagy vízzel. Beletesszük a szárzellert, és kíméletesen összeforraljuk. Amikor a hús puha, kiveszünk a léből, összekeverjük a tejszínnel, majd a tejszínes levest belekeverjük a levesbe. Amint forr, levesszük. Hozzáadjuk a gorombára összevágott petrezselymet, és ha szükséges, fűszerezzük. Eperlevéllel tálaljuk, amit a levesben vagy külön főzünk ki.

 

A receptért köszönet a Gyermelyinek.