Gombaleves csirkemájjal, csipettel

Gombaleves csirkemájjal, csipettel

HOZZÁVALÓK

80 g Gyermelyi 8 tojásos csipet,
250 g csirkemáj,
100 g vegyes erdei gomba,
80 g póréhagyma,
1 db sárgarépa,
0,5 dl olívaolaj,
1 csokor petrezselyem,
só, őrölt bors

 

 

Elkészítés

A megtisztított csirkemájat leforrázzuk, majd lemossuk, és daraboljuk.
Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket, gombát, a hagymát gorombára, a sárgarépát négyfelé, majd szeletekre vágjuk. A gombákat szeleteljük.
Olajon megfuttatjuk a sárgarépát, majd rátesszük a hagymát, elkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Sózzuk, borsozzuk, 1 percig összepirítjuk. Felengedjük alaplével vagy vízzel. Amikor forr, beletesszük a gombát és a petrezselymet. Rövid ideig kíméletesen összefőzzük. Tálaláskor külön kifőtt csipet tésztát adunk hozzá.

 

A receptért köszönet a Gyermelyinek.