Zöldpaprikás, pestos, chilis spagetti

Zöldpaprikás, pestos, chilis spagetti

Hozzávalók 4 fő részére:

500g Gyermelyi négytojásos Spagetti,
200g zöld színű paprika,
0.5 dl olívaolaj,
4 szál zöldhagyma,
2 ek pesto,
2 db chili paprika,
4-5 db aszalt paradicsom,
1 cs petrezselyem durvára vágva,
20 szem olajbogyó,
só,őrölt bors,
tálaláshoz parmezán

 

 

Elkészítés:

Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket.

Olívaolajon megfuttatjuk a csíkokra vágott paprikát, majd rátesszük a szeletelt zöldhagymát és a kimagozott, apróra vágott chilit. Pár percet összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és beletesszük a gorombára vágott olajbogyót.

A tésztát sós lobogó vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, de nem mossuk le. A tésztát összeforgatjuk a hagymás paprikával, belekeverjük a pestot, és teszünk kevés tésztafőző vizet is hozzá, hogy szaftosabb, selymesebb legyen. Tányérra tálaljuk, a tetejére parmezán forgácsot tehetünk.