Édes-savanyú csicseriborsó

Édes-savanyú csicseriborsó

Hozzávalók

 

50 dkg főtt csicseriborsó (lehet konzerv csicseriborsó is)

2 közepes sárgarépa

1-1 nagy zöld és piros húsú paprika

30 dkg darabolt konzervananász

10 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy

1 kisebb szál póréhagyma

2 gerezd fokhagyma vagy 1 csapott kiskanál Univer fokhagymakrém

4 evőkanál olaj

8 evőkanál Univer ketchup

6 evőkanál 6%-os vörösborecet

2-2 evőkanál méz és kristálycukor

2 evőkanál étkezési kukoricakeményítő

3 dl víz

2-3 evőkanál sötét szójaszósz

fél kiskanál Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany

a díszítéshez: Univer Karikás Pista

Elkészítés

5 főre

Elkészítési idő: 35 perc

Egy adag: 491 kcal

 

  1. A főtt vagy konzerv csicseriborsót lecsöpögtetjük. Fontos: így, főzve kell 50 dekának lennie.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, a kétféle paprikát kicsumázzuk. Előbbit 2 milliméter vastagon fölszeleteljük, utóbbiakat nem egészen kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az ananászt és a bambuszrügyet lecsöpögtetjük. A pórét tisztítás után fölszeleteljük. A fokhagymát présen áttörjük.
  3. A répát, a paprikát meg a pórét egy nagy serpenyőben vagy wokban, a kissé megforrósított olajon, nagy lángon 6-8 perc alatt roppanósra pirítjuk-pároljuk. Az utolsó 2-3 percre a fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután belekerül a lecsöpögtetett csicseriborsó, az ananász és a bambuszrügy is.
  4. Közben a ketchupot, a borecetet, a mézet, a cukrot meg a keményítőt a vízzel összekeverjük. Az előzőekre öntjük, a szójaszósszal és az Erős Pistával ízesítjük, megsózzuk. 3-4 percig forraljuk, ha túlságosan besűrűsödne, 1-2 decinyit hozzáöntünk a konzervananász levéből. Azonnal tálalható, külön köretet nem igényel. Díszíthetjük Karikás Pistával is.