Ázsiai tészta tofuval

Ázsiai tészta tofuval

Hozzávalók:

egy zsenge kínai kel fele (kb. 60 dkg)

jó arasznyi póréhagyma

2 piros húsú paprika

1 kisebb piros csilipaprika vagy fél kiskanál Univer Erős Pista

2 gerezd fokhagyma vagy fél kiskanál Univer fokhagymakrém

diónyi darab gyömbér

4 evőkanál olaj

1 púpozott evőkanál szezámmag

25 dkg kínai tészta (noodle)

4 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás

20 dkg natúr tofu

Elkészítés:

4 főre

Elkészítési idő: 40 perc

Egy adag (kenyér nélkül): 520 kcal

 

  1. A kelt kitorzsázzuk, kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, 3-4 milliméter vastagon fölszeleteljük, gyűrűire szedjük. A paprikát kicsumázzuk, negyedekbe vágjuk, 3 milliméter vastagon fölszeleteljük.
  2. A csilipaprikát félbevágva kicsumázzuk, húsát apróra vágjuk, ahogyan a megtisztított gyömbért és a meghámozott fokhagymát is. Egy wokban az olajat kissé megforrósítjuk, az előzőeket kb. 1 perc alatt megfuttatjuk rajta – ha fokhagymakrémet használunk, azt csak az utolsó pillanatokban tegyük bele. Rádobjuk a pórét, a szezámmagot és a paprikát, kevergetve 2-3 percig pirítjuk, majd rárakjuk a kelt is. Nagy lángon keverve, rázogatva 6-8 perc alatt roppanósra sütjük.
  3. A tésztát enyhén megsózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A roppanós zöldségekhez keverjük, a szójaszósszal ízesítjük, végül hozzáadjuk az 1,5 centis kockákra vágott tofut is.
  4. Inkább rázogatva, mint keverve jól összeforgatjuk, ha kell utánasózzuk, és azonnal tálaljuk, még mielőtt a tészta a zöldségragu ízes levét mind magába szívná.

 

Jó étvágyat kívánunk!