Kávétorta

Kávétorta

Hozzávalók 20 cm-es kapcsos tortaformához

Elkészítési idő: kb. 2 óra

Sütési idő: kb. 15 perc

A piskótához:

4 tojás

8 evőkanál hideg víz

10 dkg porcukor

1 citrom reszelt héja

15 dkg liszt

1/2 csomag sütőpor (6 g)

 

A krémhez:

1 csomag vaníliaízű pudingpor (44 g)

1 + 2 evőkanál cukor

1 doboz Mizo Coffee Selection ital (330 ml, tetszőleges ízben)

20 dkg Mizo vaj

 

A díszítéshez:

fehér marcipán

kakaópor

csokoládéreszelék

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a vízzel, a porcukorral és a citromhéjjal. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, jól elvegyítjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát az alján sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon készre sütjük. (Tűpróba!) Még melegen leválasztjuk róla a tortakarikát. A piskótát megfordítjuk, és konyharuhával letakarva kihűtjük, majd két lapba vágjuk.

A krémhez a pudingport 1 evőkanál cukorral és a kávés itallal elkeverjük, felfőzzük és kihűtjük. A puha vajat 2 evőkanál cukorral habosra verjük, majd a pudingot apránként hozzáadagolva kihabosítjuk. A krémet elfelezzük, az egyik felével betöltjük a tortát, a másikkal pedig kívül is bevonjuk.

A díszítéshez a marcipánt némi kakaóporral átgyúrjuk, hogy a krém színével megegyező színárnyalatot kapjunk. Ceruza vastagságúra sodorjuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, azokból golyókat formálunk, majd a kávébabhoz hasonló formára alakítjuk, és a közepükbe késsel egy-egy vonalat vágunk. A tortát csokoládéreszelékkel megszórva, a marcipánból készült kávészemekkel díszítve, kakaóporral meghintve tálaljuk.

 

Tipp: ha erőteljesebb kávéízre vágyunk, néhány kávéskanál frissen főtt feketekávéval gazdagíthatjuk a krémet.