Magdi szelet

Magdi szelet

Hozzávalók

Elkészítési idő: kb. 9 óra

Sütési idő: kb. 3 x 10 perc

 

A tésztához:

5 dkg Mizo teavaj

2 tojás

10 dkg cukor

1 evőkanál méz

40 dkg liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna

 

A krémhez:

1/2 l Mizo tej (2,8%-os)

4 evőkanál liszt

20 dkg Mizo teavaj

20 dkg porcukor

1 citrom reszelt héja

1 evőkanál vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A tésztához a vajat, a tojást, a cukrot és a mézet gőz fölött összeolvasztjuk. Belegyúrjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd 3 részre osztjuk. Mindegyik cipót tepsi méretűre nyújtjuk, és sütőlemez lisztezett hátulján, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A krémhez a tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. Belekeverjük a porcukorral kihabosított vajat, végül belevegyítjük a citrom reszelt héját és a vaníliás cukrot is.

A krémmel betöltjük a lapokat, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szeletekre vágva tálaljuk.

 

Tipp: a süteményt csokoládémázzal is bevonhatjuk.