Laktózmentes virslis kifli

Laktózmentes virslis kifli

Elkészítési idő: kb. 1,5 óra

Sütési idő: kb. 25 perc

Hozzávalók

5 dl Mizo laktózmentes tej (2,8%-os)

2 evőkanál cukor

8 dkg friss élesztő

1 kg liszt

1 evőkanál só

4 dkg Mizo laktózmentes teavaj

 

A töltelékhez:

30 dkg Mizo laktózmentes trappista sajt reszelve

10 pár virsli félbevágva

 

A kenéshez:

1 tojás

Elkészítés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, beleforgatjuk az olvasztott vajat, majd az élesztős keverékkel tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. 6 egyenlő részre osztjuk, mindet cipóvá gömbölyítjük (amelyikkel épp nem dolgozunk, azt letakarva félretesszük), majd körlappá nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. Mindegyiket megszórjuk sóval, a szélesebbik végükbe reszelt sajtot és 1-1 virslidarabot teszünk, és a keskenyebbik végük felé haladva feltekerjük. A kifliket egymástól távolabb sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, lekenjük a felvert tojással, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tipp: a tojással megkent kifliket megszórhatjuk szezám- vagy lenmaggal is, illetve pizzakrémet is kenhetünk a virsli alá.

 

Jó étvágyat kívánunk!