Sajtos húsfalatok

Sajtos húsfalatok

Hozzávalók 4 főre

2db (20 dkg) Camping sajtkrém (Próbálja ki medvehagymás, füstölt sajtos, vagy csípőspaprikás ízben is!)

60 dkg sertésszűzpecsenye vagy csirkemell filé

2 ek olaj

1 ek vaj

őrölt fekete bors

késhegynyi reszelt szerecsendió

2 gerezd fokhagyma

1 db póréhagyma

Elkészítés:

  1. A húst kb. 2 centis kockákra vágjuk, majd egy magas peremű, széles serpenyőben, az olaj és a vaj keverékén 4-5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  2. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd lefedve, kis lángon 10-15 percig sütjük-pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a vékony karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát, kevés vízzel felengedjük.
  4. Ezután belekeverjük a Camping sajtkrémet, és addig főzzük, amíg az fel nem olvad benne. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk. Köretnek galuskát kínálunk hozzá.
  5. A galuska tálalása: A vékony szeletre vágott sárgarépát megfőzzük, megvárjuk, amíg kihűl. A leveses csészét kibéleljük vele, beletöltjük a forró galuskát, majd a tányérra borítjuk.