Gesztenyetorta

Gesztenyetorta

Hozzávalók

4 db Tojás

140 g BL55 liszt

120 g Cukor

2 g Kakaópor

2 g Sütőpor

25 g Hulala Habalapanyag

90 g Gesztenyepüré

40 g Vanília ízű krémpor

70 g Víz vagy tej

Díszítéshez:

80 g Hulala Habalapanyag

30 g Kakaós étbevonó massza

30 g Gesztenyepüré

Elkészítés

Piskóta:

Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáljuk a lisztet tálba, és alaposan keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, hategyük rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsük rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.

 

Töltelék:

A vanília ízű krémport keverjük el a vízzel, majd hagyjuk állni néhány percet, és keverjük át újra a reszelt gesztenyével együtt. A Hulala habalapanyagból készítsünk habot, és keverjük bele a gesztenyés vaníliás keveréket. Vágjuk háromfelé a kihűlt piskótát. A krém 2/5 részét kenjük az első rész közé, a második részbe használjunk újabb 2/5 rész krémet, majd oszlassuk el a maradékot vékonyan a tetején és szélén.

 

Díszítés:

Hulala habalapanyagból készítsünk habot, majd habzsákkal dekoráljuk a torta felületét. Reszelt és/vagy formázott (pl. szív alakú) gesztenyét tegyünk a tetejére. Reszelt csokoládéval szórhatjuk és/vagy a formázott gesztenye figurákat csokoládéba márthatjuk.