Mini quiche brokkolival, kecskesajttal és pekándióval

Mini quiche brokkolival, kecskesajttal és pekándióval

HOZZÁVALÓK

A lepényformához:

250 g liszt

80 g vaj

40 g reszelt parmezán

1 tk só

1 tojás

1 csipet őrölt kakukkfű

1-2 ek hideg víz

 

A töltelékhez:

2 zöldhagyma

1 ek olaj

1 kisebb fej brokkoli

150 ml Meggle Főzőkrém Crème Cuisine

3 tojás

100 g kecskesajt

só, Fekete bors, szerecsendió

1 marék pekándió

ELKÉSZÍTÉS

Tegyük egy tálba a lisztet, sót, vajat (kisebb darabokra vágva), parmezánt és a tojást, és gyúrjuk össze tésztává. Ha nem áll össze, morzsolódik, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet. Keverjünk hozzá 1 csipet őrölt kakukkfüvet. Csomagoljuk fóliába a kész tésztát, és pihentessük 1 óráig hűtőszekrényben.

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és közben készítsük el a lepényeket. Vékonyan vajazzuk ki a sütőformákat (használjunk kivehető aljú formákat a sütik egyszerűbb kiszedéséhez,).

Vegyük elő a tésztát a hűtőszekrényből, és nyújtsuk vékonyra két fólia között. Vágjunk kis karikákat, tegyük bele őket a sütőformákba, majd szúrkáljuk meg villával.  Helyezzünk rájuk egy-egy karikára vágott sütőpapírt, és tegyünk bele sütőbabokat. Süssük 10-15 percig, ezt a módszert „vaksütésnek” nevezik (töltelék nélküli sütés). Ha ez letelt, vegyük ki őket a sütőből, valamint szedjük ki a formákból a sütőpapírt és a babot.

Eközben készítsük el a tölteléket. Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon süssük üvegesre az apróra vágott hagymát, majd szórjuk a lepénykékre. Pároljuk meg a brokkolit, aprítsuk fel és szórjuk a hagymára.  Tegyük rá a kecskesajtot is, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük.

Verjük fel a tojásokat a Meggle Főzőkrémmel és öntsük rá óvatosan a brokkolis tortácskákra. Aprítsuk fel a pekándiót és szórjuk a tetejére. Süssük 20 percig.  

Jó étvágyat kívánunk hozzá!