Paradicsomos tallérok

Paradicsomos tallérok

Hozzávalók 15 tallérhoz:

1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g

Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 270 g

80 g bazsalikomos pesztó

2 nagy paradicsom szeletekre vágva

125 g mozzarella nagyobb darabokra morzsolva

só és bors őrölve

Elkészítés:

  1. A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően előkészítjük.
  2. A tésztákat sütőpapírral együtt kitekerjük és 15 négyzetre (2 x hosszában és 4 x szélességében) felvágjuk. A tésztadarabokat villával középen, többször megszurkáljuk.
  3. A pesztót vékonyan a tésztadarabokra felvisszük 0,5 cm-es csíkot körben szabadon hagyva. Mindegyikre 1 szelet paradicsomot teszünk, megszórjuk mozzarellával és sóval, borssal fűszerezzük.
  4. A paradicsomos tallérokat a sütő középső sínén 15 – 18 perc alatt aranybarnára sütjük.