Vitaminsaláta medvehagymás, joghurtos öntettel

Vitaminsaláta medvehagymás, joghurtos öntettel

Hozzávalók:

  • 35 dkg fejes káposzta
  • 25 dkg sárgarépa
  • 1 kisebb kígyóuborka (25 dkg)
  • 1 kiskanál só
  • 1 üveg Univer joghurtos medvehagymás öntet (240 ml)
  • 1 tubus Univer XL majonéz (220 gramm)
  • fél csokor petrezselyem
  • fél mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma vagy 1 mokkáskanál Univer fokhagymakrém
  • negyed citrom leve
  • 1 kiskanál Univer mustár
  • 15 dkg morzsolt fagyasztott vagy konzervkukorica
  1. A káposztát és a répát megtisztítjuk, a kígyóuborka végeit lecsapjuk, majd az így előkészített zöldségeket durvára (a reszelő nagy lyukú oldalán) reszeljük. Megsózzuk, és többször megforgatva 40 percen át érleljük. Ezután kissé kinyomkodjuk.
  2. A joghurtos, medvehagymás öntetet a majonézzel simára keverjük, a finomra vágott petrezselyemmel, a borssal, a zúzott fokhagymával (fokhagymakrémmel) fűszerezzük. A citrom kifacsart levével és a mustárral kellemesen pikánsra ízesítjük, majd a kinyomkodott zöldségeket hozzákeverjük.
  3. Az időközben szobahőmérsékleten fölengedett fagyasztott vagy konzervkukoricát lecsöpögtetjük, szintén a salátába keverjük. Letakarva legalább 1 órán át hűtőszekrényben érleljük, hogy az ízek összeérjenek.

 

Mennyiség: 8 főre

Elkészítési idő: 20 perc + érlelés

Egy adag: 220 kcal