Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.

Új Reál Pakk a halloweenről!

A halloween eredete

A halloween kelta eredetű ünnep, ami szerint ezen a napon kinyílik a mennyország és a pokol kapuja, a holtak szellemei pedig visszatérnek az élők közé, és belebújnak számukra kedvesnek tűnő emberekbe. Csakhogy erre senki sem vágyik, ezért a kóbor szellemeket megpróbáljuk elűzni úgy, hogy minél rémisztőbb jelmezekbe öltözünk.

Halloween vagy halottak napja?

Mindkettő, ugyanis október 31-én van halloween, másnap, november 1-je mindenszentek és egy nappal később, tehát november 2-án van halottak napja, ilyenkor gyújtunk gyertyát a temetőben.

Halloween Magyarországon

Magyarországon nincsenek régre nyúló hagyományai a halloweennek, a 2000-es évek elején ünnepelték itthon először. Ma már egyre több helyen tartanak bulikat, és öltöznek be horrorisztikus jelmezekbe, vagy faragnak töklámpást.

Miért faragunk tököt halloweenkor?

A töklámpást Jack-lámpásnak is szokták nevezni egy részeges kovács után, aki halála után se a mennybe, se a pokolba nem jutott be, így az ördögtől az örök bolyongásához kapott egy égő fáklyát. Ezt betette egy kivájt karórépa belsejébe, és útnak indult. Később az amerikaiak a répát lecserélték tökre, mert rájöttek, hogy tökből sokkal egyszerűbb lámpást faragni.

Csokit vagy csalunk!

Amerikában ezen a napon a gyerekek csapatostul, jelmezekbe öltözve körbejárják a környező házakat és vagy csokit kapnak, vagy valahogyan megtréfálják a házban lakókat.

Sablon a tökfaragáshoz

Letölthető tartalom

Ötletek múmia- és töklámpás készítéshez

Letölthető tartalom