Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(6 főre)

Krém töltelék:

  • 250 ml MEGGLE Cukrászhab
  • 100 g csokoládé magas kakaótartalommal


Fánktészta:

  • 70 g vaj
  • 150 ml víz
  • 1 evőkanál porcukor
  • 100 g sima liszt
  • csipetnyi só
  • 2 egész tojás 


Máz:

  • csokoládé máz
Desszert
Elkészítés:5 óra
Nehézségi szint:Nehéz

Csokis krémmel töltött éclair csokoládé bevonattal

Elkészítés

Javasoljuk, hogy a krémes töltelékkel kezdje, mert több idő kell a kihüléshez.

Öntsük a cukrászhabot egy serpenyőbe, adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, és forraljuk fel. Ha a csokoládé elolvadt, alaposan keverjük meg.

Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 3 órára, ideális esetben egy éjszakára.

A vajat és a vizet egy serpenyőben felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot. Csökkentsük a hőt alacsonyra, adjuk hozzá a lisztet és a csipet sót, erőteljesen keverjük össze, amíg el nem válik a serpenyő falaitól, és merev golyót nem kezd formálni.

Ez a folyamat körülbelül 1 percig tart.

Vigyázzunk, nehogy odaégjen a tészta. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a tésztát a serpenyőben. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, minden egyes adagolás között jól felkeverve. A kapott keveréknek ragacsosnak, de nem folyósnak kell lennie.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és készítsünk elő egy nagy tortaformát, sütőpapírral bélelve (vagy 2 kisebb formát).

A tésztát tegyük habzsákba fúvókával (8 csúcsú csillagalakú). Minden csík kb. 10 cm hosszú legyen. Hagyjunk elegendő helyet a csíkok között, mert a tészta sütés közben felpuffad. Kb. 16 eclairt tudunk készíteni a tésztából.

20-25 percig süssük.

Ügyeljünk arra, hogy sütés közben ne nyissuk ki a sütőt. A choux tészta legyen puffadt és aranyszínű.

Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. Közben felkeverjük a hűtött krémet, és elkészítjük a csokimázat. A mázhoz 100 g csokoládét forró vízfürdő felett felolvasztjuk, majd hozzáadunk kb. 2 teáskanál kakaóolajat.

Minden éclair felső részét mártsuk a mázba, és helyezzük a krém tetejére. Ismételjük meg minden éclairrel. Díszíthetjük tetszőleges hozzávalókkal, mint pl. a mandulaszeletek.