Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
  • 50 dkg Reál búzafinomliszt
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás a kenéshez


A töltelékhez:

  • 50 dkg Falusi túró
  • 10 dkg Falusi tejföl
  • 1 ek Reál őrölt fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 tk só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk egész kömény


Tálaláshoz:

  • Reál csemegeuborka opcionálisan
Előétel
Elkészítés:kb. 3 óra
Nehézségi szint:Közepes

Körözöttel töltött húsvéti kalács

Elkészítése: 

  1. lépés – A hozzávalókat egy tálba tesszük, és az egészet jól összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk, majd másfél óra alatt a duplájára kelesztjük. – 15 perc munka + 90 perc kelesztés
  2. lépés – A túrót összekeverjük a tejföllel, a paprikával, köménnyel, sóval és reszelt fokhagymával ízesítjük. – 5 perc
  3. lépés – A megkelt tésztát két részre, majd mindkét részt további három részre vágjuk. A három-három részből kb. 25 cm rudakat sodrunk, melyeket kinyújtunk fél centi vastag, kb. 30 cm hosszú és 12 cm széles téglalapokra. – 5 perc
  4. lépés – A téglalapok közepét megtöltjük a túróval, majd befedjük a tészta széleivel. Így 3-3 kb. 25 cm hosszú töltött rudat kapunk. – 5 perc
  5. lépés – A 3-3 rúdból két kalácsot fonunk, melyeket lefedve 30 percig pihentetünk. – 30 perc
  6. lépés – A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  7. lépés – A kalácsokat megkenjük a felvert tojással, és az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. – 40 perc

A kalácsot Reál csemegeuborkával is fogyaszthatjuk.

Összes idő: 30 perc munka + 90 kelesztés + 30 perc pihentetés + 30-35 perc sütés

Adag: 2 rúd kalács