Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal

Kapros joghurtos tésztasaláta, zellerrel és füstölt hallal

Hozzávalók:

  • 250 g Gyermelyi 4 tojásos Orsó tészta
  • 100 g zeller
  • 1 db zöldalma
  • 2 szál szárzeller
  • 8-10 szem koktél paradicsom
  • tetszőleges saláta
  • só, darált bors
  • 2 evőkanál gorombára vágott kapor
  • 3 dl görög joghurt
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál magos mustár
  • kapribogyó ízlés szerint
  • 150 g vegyes füstölt hal

A tésztát sós lobogó vízben megfőzzük, majd hideg vízzel lemossuk. Letakarva félretesszük.

A zellert vékony metéltre vágjuk, és lobogó vízben fél percig főzzük, majd egyből hidegvízben lehűtjük.

A szárzellert és az almát vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot negyedeljük.

Keverőtálba kikeverjük a mustárt, sót, borsot, olajat és a joghurtot. Majd beletesszük a kaprot, a leöblített összevágott kapribogyót.

Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, a csíkokra vágott zellereket, az almát és a paradicsomot. Összeforgatjuk, ha szükséges, még ízesítjük.

Egy órát hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt beleforgatjuk a friss zöld salátaleveleket, tányérra tesszük, majd rárendezzük a füstölt halszeleteket.