Gyulai burgonyalepény gazdagon

Hozzávalók
A burgonya lepényhez:
- 60 dkg burgonya
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- só, őrölt fekete bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál Gyulai kolbász
- olaj a sütéshez
A májashoz:
- 40 dkg Gyulai sült paprikás májas
- 5 dkg olívaolajban eltett aszalt paradicsom
- 3-4 levél friss zsálya
- 2 szál újhagyma
A joghurthoz:
- 3 dl görög joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, petrezselyem, bazsalikom
A díszítéshez:
Elkészítés:
1. A burgonyát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd folyó hideg vízzel alaposan átmossuk. Ezután leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. A lisztet és a tojást hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, alaposan összedolgozzuk, majd a kis kockákra vágott Gyulai kolbászt és a fölaprított petrezselymet is belekeverjük.
2. A masszából kevés olajon, közepesen forró serpenyőben kerek lepényeket sütünk.
3. A májast az aprított aszalt paradicsommal, zsályával meg az újhagymával összedolgozzuk A joghurtot a zúzott fokhagymával, és a finomra vágott zöldfűszerekkel, kevés sóval és borssal összekeverjük. Tálaláskor a pikáns májast a burgonya lepényekre halmozzuk, díszítjük és a fűszeres joghurttal kínáljuk.