Gyulai burgonyalepény gazdagon

Gyulai burgonyalepény gazdagon

Hozzávalók

A burgonya lepényhez:

  • 60 dkg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál Gyulai kolbász
  • olaj a sütéshez

A májashoz:

  • 40 dkg Gyulai sült paprikás májas
  • 5 dkg olívaolajban eltett aszalt paradicsom
  • 3-4 levél friss zsálya
  • 2 szál újhagyma

A joghurthoz:

  • 3 dl görög joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, petrezselyem, bazsalikom

A díszítéshez:

  • koktél paradicsom
Elkészítés:
1. A burgonyát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd folyó hideg vízzel alaposan átmossuk. Ezután leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. A lisztet és a tojást hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, alaposan összedolgozzuk, majd a kis kockákra vágott Gyulai kolbászt és a fölaprított petrezselymet is belekeverjük.
2. A masszából kevés olajon, közepesen forró serpenyőben kerek lepényeket sütünk.
3. A májast az aprított aszalt paradicsommal, zsályával meg az újhagymával összedolgozzuk A joghurtot a zúzott fokhagymával, és a finomra vágott zöldfűszerekkel, kevés sóval és borssal összekeverjük. Tálaláskor a pikáns májast a burgonya lepényekre halmozzuk, díszítjük és a fűszeres joghurttal kínáljuk.