Profiteroles sós karamellel töltve, főzőkrémmel

Profiteroles sós karamellel töltve, főzőkrémmel

Összetevők:

Profiteroles (tészta):

60 g MEGGLE vaj

124 ml víz

csipetnyi só

1 teáskanál kristálycukor

80 g fehér liszt

2 egész tojás

Sózott karamell:

100 ml MEGGLE Főzőkrém 15%

150 g kristálycukor

40 g MEGGLE vaj

1 teáskanál só

Krém töltelékhez:

250 ml MEGGLE Főzőkrém 15%

elkészített sózott karamell

Elkészítés:

Melegítsük fel a sütőt 200°C-ra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.

A profiteroles tésztájához, tegyük a vajat és a vizet egy lábosba, és melegítsük fel, amíg a vaj megolvad. Adjuk hozzá a lisztet, sót és a cukrot, és verjük addig, amíg a tészta sűrű és sima nem lesz. Hagyjuk kihűlni a tésztát.

Ha kihűlt, egyesével ajuk hozzá a tojásokat a tésztához, és jól keverük el.

Tegyük a keveréket egy cukrászzsákba, és nyomjunk körülbelül diónyi nagyságú adagokat a sütőpapírra, elegendő helyet hagyva az adagok között, mivel ezek sütés közben megháromszorozódnak.

Süssük a tészát 200 ° C-on 20-25 percig. Sütés közben ne nyissuk ki a sütőt, mert ez a tészta összeesését okozhatja. Hagyjuk kihűlni a megsült profiterolokat, és készítsük el a tölteléket.

Először készítsük el a sós karamellát. Ehhez karamellizáljuk a cukort egy mély lábosban. Miután teljesen megolvadt, lassan adjuk hozzá a vajat és cseppegtessük hozzá a tejszínt (vigyázzunk, mert a karamell gyorsan buborékolni fog),  vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a sót, és hagyjuk kihűlni a karamellát.

Verjük fel a Főzőkrémet, amíg meg nem tartja az alakját, és keverjük bele a kihűlt sózott karamellát. Keverjük össze őket habosra. Maximum 3-4 evőkanálnyi karamellát tegyünk csak a keverékhez, ízlés szerint.  

Vágjuk a megsült profiteroles golyókat ketté és töltsük meg a krémmel. Hűvös heylen tároljuk.