Cheddar sajtkrémleves

Cheddar sajtkrémleves

Hozzávalók:

25-30 dkg cheddar sajt (vörös, fehér, vagy sárga)
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 ek. liszt
3 dl tejszín

8-10 dl húsalaplé
ízlés szerint só, bors, esetleg szerecsendió

 

Elkészítés:

1.      Kevés olajon vagy vajon fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát.

2.      A kis kockákra vágott sajtot adjuk a hagymához és kis lángon olvasszuk fel, majd ízlés szerint ízesítsük.

3.      Ezt követően öntsük fel a húsalaplével.

4.      Közben a lisztet kavarjuk el a 3 dl tejszínnel, és az így elkészült habarást öntsük hozzá.

5.      Forraljuk fel a levest és már kész is. Tálaláskor megszórhatjuk pirított kenyérkockákkal és aprított petrezselyemzölddel, mely a krémlevesek kiváló kísérője.