Parajos, szalonnás tészta

Parajos, szalonnás tészta

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Vita Pasta Gnocchi
  • 400 g húsos szalonna
  • 250 g zsenge paraj
  • 0.5 dl olaj
  • 4 dl tejszín
  • 12 szem koktél paradicsom
  • 4 szál zöldhagyma
  • 2 ek gorombára vágott petrezselyem
  • só, darált bors
  • reszelt parmezán.

 

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk.

A zöldhagymát gorombára összevágjuk, a koktélparadicsomokat negyedeljük, a szalonnát pedig csíkokra vágjuk.

Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a zöldhagymát. Összeforgatjuk, és 1-2 percet alatt összepirítjuk.

Ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a petrezselymet és a koktélparadicsomokat.  Egyszer összeforraljuk.

Belekeverjük a forró, főtt, de nem lemosott tésztát és a parajleveleket. Jól összeforgatjuk, ha szükséges kevés tésztafőző vizet tehetünk hozzá. Elkeverjük és azonnal tálaljuk, míg a parajlevelek nem esnek teljesen össze. Tetejére reszelt sajtot tegyünk.