Fehérboros gombakrémleves

Fehérboros gombakrémleves

Hozzávalók

  • 500 g gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • chili, friss petrezselyemzöld, só, bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fekete bors
  • 2 teáskanál kakkukfű
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 15 dkg Meggle Márkázott Vaj
  • 200 ml Meggle Főzőtejszín 10%
  • 250 ml száraz fehérbor
  • 2 db leveskocka (opcionális)
  • 1,5 liter víz
  • 2 csapott evőkanál liszt

A gomba egy részét felszeleteljük, a többit felaprítjuk a vöröshagymával és a fokhagymával együtt. A fazékban felolvasztjuk a Meggle Márkázott Vajat egy kevés olajjal, rátesszük a hagymát, majd a gombát. Körülbelül 5 perc dinsztelés után a szeletelt gombákat kivesszük. Felöntjük vízzel és belemorzsoljuk a leveskockákat. Negyedóra múlva beleöntjük a bort, elkeverjük a Meggle Főzőtejszínt egy kevés forró levessel, majd visszaöntjük és egy botmixerrel pépesítjük az egészet. Ezután adjuk hozzá a lisztet szintén egy kevés levessel elkeverve, hogy ne csomósodjon, majd ezt is beleöntük a levesbe. Belevágjuk a chilit ízlés szerint, jól elkeverjük és összeforraljuk még egyszer. A tálalásnál a levesre rakjuk a szeletelt sült gombát és petrezselyemzöldet. Sajtos pirítóssal ajánljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!