Halloween-i parti sütemény

Halloween-i parti sütemény

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 140 g BL 55 liszt
  • 120 g cukor
  • 2 g kakaópor
  • 20 g Hulala Habalapanyag
  • 367 g Vanília ízű hideg krémpor
  • 27 g főzött kávé
  • 36 g Macarpone sajt

 

  • 80 g Hulala Habalapanyag
  • 30 g kakaópor

 

Piskóta:

Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáljuk a lisztet tálba, és alaposan keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, tegyük rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsük rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.

Töltelék:

Főzzünk erős kávét, és hagyjuk kihűlni. A vanília ízű krémport keverjük el a kávéval, majd hagyjuk állni néhány percet. Ezután keverjük át újra a mascarpone sajttal. A Hulala Habalapanyagból készítsünk habot, majd keverjük bele a vaníliás kávés krémet. Vágjuk háromfelé a kihűlt piskótát. A krém 2/5 részét kenjük az első rész közé, a második részbe használjunk újabb 2/5 rész krémet, majd a maradékot oszlassuk el vékonyan a tetején és szélén.

 

Díszítés:

Díszítéshez legjobb választás a Hulala mix spray.