Fehér csokoládés créme brulée

Fehér csokoládés créme brulée

HOZZÁVALÓK

  • 500 ml Meggle Cukrászhab
  • 100 g fehér csokoládé
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 5 tojás sárgája
  • 1,5 ek kristálycukor ( + a tetejére)

ELKÉSZÍTÉS

Tegyük a Meggle Cukrászhabot, a fehér csokoládét és a vaníliarúd kikapart belsejét egy kis fazékba. Lassú tűzön kezdjük el felhevíteni, kevergessük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Majd tegyük félre hűlni.

Közben melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra.

Verjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, majd lassan keverjük hozzá a fehér csokoládés mixet. Osszuk szét a keveréket 6 darab felfújt-formába és tegyük bele őket egy tepsibe, majd öntsünk köréjük forrásban lévő vizet, hogy az félig ellepje a formák oldalát.

Óvatosan tegyük bele a sütőbe a tepsit, majd süssük 25-30 percig. Ennek elteltével vegyük ki őket a sütőből, és hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd tegyük még be a hűtőbe pár órára.

Tálaláskor szórjuk meg a tetejét kristálycukorral és karamellizáljuk meg szakácsfáklyával, vagy állítsuk grill funkcióra a sütőt és süssük addig, amíg meg nem karamellizálódik a cukor a tetején.