Kókuszos mini pavlova

Kókuszos mini pavlova

HOZZÁVALÓK

Habcsókhoz:

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 300 g porcukor
  • 2 ek kókuszos pudingpor vagy 2 ek kukoricakeményítő
  • 1,5 teáskanál fehérbor ecet

Töltelékhez:

  • 300 ml Meggle Laktózmentes Cukrászhab
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 ek kókuszreszelék

Díszítéshez:

  • Áfonya, szeder és szárított kókuszchips

ELKÉSZÍTÉS

Melegítd elő a sütőt 120°C-ra.

Fogj egy nagy tepsit vagy kettő kisebbet, ha szükséges, és tegyél rá sütőpapírt. Ebből az adagból körülbelül 10-12 darab mini pavlova jön ki.

Kezd el felverni a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd fokozatosan add hozzá a porcukrot. Folytasd addig, amíg kemény hab nem lesz (ez kb. 10 percet vesz igénybe), majd add hozzá a kókuszpudingot (vagy kukoricakeményítőt) és az ecetet.

Segítségképpen rajzolhatsz kis köröket a sütőpapírra, amelyekbe belekanalazhatod a tojásos keveréket, de egy habzsák segítségével is formázhatsz kis köröket a habból.

Csinálj egy lyukat mindegyik hab közepére, hogy majd később ide tehesd a tölteléket.

Tedd be az előmelegített sütőbe és süsd 75-80 percig. Ha kész, kapcsold ki a sütőt, támaszd ki az ajtaját, és hagyd a sütőben kihűlni teljesen.

A töltelékhez keverd össze a Meggle Laktózmentes Cukrászhabot a kristálycukorral és a vaníliakivonattal, végül pedig a kókuszreszeléket is tedd hozzá. Kanalazd (vagy használj habzsákot) bele a tölteléket a sült tojáshabok közepébe, majd díszítsd szederrel, áfonyával, kókuszchipssel. Ízlés szerint porcukorral is.