Fokhagyma krémleves

Fokhagyma krémleves

Hozzávalók:

  • 3 ek olívaolaj
  • 2 fej foghagyma
  • 1 nagy darab vöröshagyma
  • só-ízlés szerint
  • 0.5 kávéskanál fehér bors
  • 1 liter csirke alaplé
  • 1 liter csirke alaplé
  • 4 dl hulala cukormentes habalap vagy Gran Cucina főzőkrém
  • 2.5 evőkanál finomliszt

Elkészítés:

  1.  A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk.
  2. A lisztet rászórjuk – nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, folyamatos kavargatás mellett.
  3. 30-35 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet pürésítjük.
  4. Végül hozzáöntjük a főzőtejszínt, összekavarjuk, s még lassú tűzön körülbelül 5-6 percig forraljuk, főzzük.
  5. Lefedve kissé állni hagyjuk, majd forrón tálaljuk.