Fokhagyma krémleves

Hozzávalók:
- 3 ek olívaolaj
- 2 fej foghagyma
- 1 nagy darab vöröshagyma
- só-ízlés szerint
- 0.5 kávéskanál fehér bors
- 1 liter csirke alaplé
- 1 liter csirke alaplé
- 4 dl hulala cukormentes habalap vagy Gran Cucina főzőkrém
- 2.5 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
- A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk.
- A lisztet rászórjuk – nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, folyamatos kavargatás mellett.
- 30-35 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet pürésítjük.
- Végül hozzáöntjük a főzőtejszínt, összekavarjuk, s még lassú tűzön körülbelül 5-6 percig forraljuk, főzzük.
- Lefedve kissé állni hagyjuk, majd forrón tálaljuk.