Gesztenyés linzer kiflik

Gesztenyés linzer kiflik

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 100 g főtt gesztenye összetörve
  • 1 ek. rum
  • fahéj
  • 2 ek. almapüré
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés

 

  • A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
  • A gesztenyét a rummal, a fahéjjal és az almapürével összekeverjük.
  • A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és átlósan 7 háromszögre vágjuk. A két szélső szeletet egymás mellé téve összeillesztjük.
  • Mindegyik szelet tészta szélesebbik végére 1-1 ek. gesztenyés tölteléket teszünk. A töltelékes oldalról kezdve feltekerjük kifli formában.
  • A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Olvasztott csokoládéval díszítjük.