Gesztenyés linzer kiflik

Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 100 g főtt gesztenye összetörve
- 1 ek. rum
- fahéj
- 2 ek. almapüré
- olvasztott csokoládé
Elkészítés
- A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
- A gesztenyét a rummal, a fahéjjal és az almapürével összekeverjük.
- A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és átlósan 7 háromszögre vágjuk. A két szélső szeletet egymás mellé téve összeillesztjük.
- Mindegyik szelet tészta szélesebbik végére 1-1 ek. gesztenyés tölteléket teszünk. A töltelékes oldalról kezdve feltekerjük kifli formában.
- A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Olvasztott csokoládéval díszítjük.