Ünnepi magvas karácsonyfa leveles tésztából

Ünnepi magvas karácsonyfa leveles tésztából

Hozzávalók:

  • 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 200 g vörösáfonya lekvár
  • 1 ek. karácsonyi fűszerkeverék (pl. kardamon, fahéj...)
  • 1 tojás a kenéshez
  • olvasztott csokoládé
  • Diófélék és szárított gyümölcsök

Elkészítés

A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

 

Az első tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és megkenjük a lekvárral. Rátesszük a második tésztát.

 

Egy éles késsel fa alakúra vágjuk. Az oldalaknál 2 cm mélyen bevágjuk, ezek lesznek az ágak. Az ágakat megcsavarjuk és végül az egészet tojással megkenjük.

 

A tészta maradékokat szintén megkenjük tojással.

 

A sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Végül olvasztott csokit csorgatunk rá és megszórjuk a diófélékkel, szárított gyümölcsökkel.

Tipp

A karácsonyfát mogyorókrémmel vagy más ízű lekvárral is elkészíthetjük.