Rakott krumpli újratöltve Tihany camembert-rel

Rakott krumpli újratöltve Tihany camembert-rel

Hozzávalók 4 főre:

600 g sárga héjú krumpli
1 ek olaj
só, durvára őrölt bors
1 mk szerecsendió
200 ml tejszín
100 g tejföl
3 db tojássárgája
1 tk keményítő
2 x 120 g natúr camembert
100 g lángolt kolbász

A krumplit 1,5 mm vékony szeletekre vágjuk, összeforgatjuk olajjal, sóval, borssal és szerecsendióval. A tejszínt összekeverjük a tejföllel, a tojások sárgájával és a keményítővel, majd a burgonyára öntjük, és összeforgatjuk. Az egyik camembert sajtot és a kolbászt vékonyan felszeleteljük.
Az összetevőket egy tepsibe rétegezzük: alulra kerül egy réteg tejszínbe áztatott krumpli, erre fektetjük a kolbászszeleteket, majd még egy réteg krumplit rakunk rá, erre tesszük a felszeletelt camembert sajtot, amit újabb réteg burgonya, kolbász, majd ismét burgonya követ. A visszamaradt tejszínes keverék felével nyakon öntjük a krumplit, és kicsit összerázzuk, hogy mindenhova jusson belőle. 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50-55 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezután a másik camembert sajtot is felszeleteljük és a tetejére tesszük, meglocsoljuk a tejszín utolsó adagjával, és visszarakjuk a sütőbe további 15 percre, hogy egy lágyan olvadó réteget kapjunk.