Zöldséges penne

Zöldséges penne

Összetevők 4 személyre: 

  • 1 közepes cukkini
  • 4-5 szál zsengébb sárgarépa
  • 3 dl Hulala Gran Cucina gluténmentes főzőkrém
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • étolaj
  • ételízesítő
  • penne rigate tészta

Ekészítése

  1. A penne tésztát kb. 3 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk (nem baj, ha nem egyenletes). Ezután felöntjük vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük.
  2. A szószhoz a zöldségeket meghámozzuk, a cukkinit felkockázzuk, a sárgarépát karikákra vágjuk.
  3. A felkockázott vöröshagymát olajon egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket.
  4. Kicsit hagyjuk a zöldségeket is pirulni (kb. 5 perc), közben kevergetjük.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Lefedjük, és puhára pároljuk, időnként megkeverjük.
  7. Ha nagyjából elfőtte a levét, a Hulala Gran Cucina gluténmentes főzőkrémet egy evőkanál liszttel simára keverjük, és folyamatos keverés közben a zöldségekhez adjuk.
  8. Zúzott fokhagymával ízesítjük, picit összeforraljuk a főzőkrémmel.
  9. A tésztát tányérokra tesszük, és a szószt rákanalazzuk.
  10. Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.