Karamellás szívek

Karamellás szívek

HOZZÁVALÓK KB. 35 DB KARAMELLÁS SZÍVHEZ:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
  • kevés liszt a nyújtáshoz
  • 200 g puha karamell cukorka
  • 100 g étcsokoládé pasztilla vagy tortabevonó
  • kevés mogyoró apróra vágva

 

 

ELKÉSZÍTÉS:

LÉPÉS 1

A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

LÉPÉS 2

Lisztezett munkalapon a tésztát körülbelül 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. 

LÉPÉS 3

Szív alakú tésztaszaggatóval (kb. ø 6 cm) kiszaggatjuk a kekszeket. A szíveket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

LÉPÉS 4

Mindegyik szív közepére fél karamella cukorkát helyezünk és a sütőben körülbelül 6-8 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

LÉPÉS 5

A csokoládé pasztillákat felolvasztjuk és a keksz felét belemártjuk, majd megszórjuk az apróra vágott mogyoróval.

TIPP

Miután belemártottuk a kekszeket a csokoládémasszába, megszórhatjuk színes dekorcukorral vagy dióval is.