Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
hero_pl 1


Keresd a logókat!

 

Az új rendszerben a kötelezően visszaváltási díjas termékeknél a vételáron felül meghatározott díjat kell fizetnünk a boltban. Kétféle italcsomagolásról és díjról beszélünk.

 

Az egyutas üveg-, fém- és műanyag-csomagolásokért 50 Ft visszaváltási díj fizetendő a kasszáknál, amit teljes egészében visszakapunk a REpont automatáknál.

 

A többször is felhasználható, úgynevezett többutas csomagolásoknál a gyártó határozza meg a visszaváltási díj összegét.

*Csak azok a boltok tudják fogadni ezeket a csomagolásokat, amelyek az adott termékeket forgalmazzák.


Logó nélküli termékek

Csak a két logó egyikével ellátott csomagolásokat váltják vissza a boltok. Előfordulhat, hogy ugyanannak a terméknek a logó nélküli változatával is találkozol. Ez nem visszaváltható, így marad a megszokott szelektív hulladékgyűjtés.


Vásárlás közben

A Reál és Reál Pont üzletekben a visszaváltási díj külön tételként szerepel az árcímkén és a blokkon.

Vásárlás közben ügyeljünk arra, hogy látunk-e visszaváltási logót a termék csomagolásán. Ha nem, akkor a csomagolás nem visszaváltható. Figyeljünk arra is, hogy egyutas vagy többutas logó szerepel-e a csomagoláson! Ennek megfelelően változhat a visszaváltás módja és a visszatérítendő összeg.


Vásárlás közben

A Reál és Reál Pont boltokban a visszaváltási díj külön tételként szerepel az árcímkén és a blokkon.

Vásárlás közben ügyeljünk arra, hogy látunk-e visszaváltási logót a termék csomagolásán. Ha nem, akkor a csomagolás nem visszaváltható. Figyeljünk arra is, hogy egyutas vagy többutas logó szerepel-e a csomagoláson! Ennek megfelelően változhat a visszaváltás módja és a visszatérítendő összeg.

 

 

 

Visszaváltás? Segítünk!

Nézd meg hasznos videóinkat, amelyekben összefoglaltuk neked a beváltással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, tippeket, trükköket!

A visszaváltás menete

Az országban mindenütt elérhető REpontokon várjuk a visszaváltási díjas italcsomagolásokat. A visszaváltás történhet kézi vagy gépi módszerrel, a nagyobb boltokban elérhető REpont automaták segítségével. Az egyutas csomagolásokat a REpont automatákon keresztül és a kézi visszaváltókban is fogadjuk, míg a többutas csomagolásokat a Reál üzletek esetében a kézi visszaváltó pontokra lehet visszahozni. Csak magyarországi csomagolásokat áll módunkban visszaváltani.

Így működnek a REpont automaták

Csak a logóval megjelölt 0,1-3 literes üveg-, fém- és műanyag-csomagolásokat lehet visszaváltani, kivéve a tejalapú termékek csomagolásait. Az automaták kizárólag abban az esetben fogadják el a logóval jelölt csomagolásokat, ha azokat sértetlen állapotban, jól olvasható vonalkóddal visszük vissza. A többutas logóval ellátott csomagolások visszaváltásának menete boltonként eltérhet, ezért mindig érdeklődj az adott üzletben! Az automatánál 3 lehetőség közül választhatunk:
kérhetjük a visszatérítést vonalkódos utalvány formájában, banki átutalással, és felajánlhatjuk az összeget jótékonysági célokra.

 

Ne nyomd össze!
A visszaváltó pont csak az ép palackok visszaváltására jogosult.

 

Mit tud a vonalkódos bolti utalvány?

A boltban készpénzre válthatod, vagy levonhatjuk a következő vásárlásod összegéből.

Csak abban a bolthálózatban érvényesíthető, amelyikben a REpont automata kiadta – ez az utalvány hátoldalán ellenőrizhető. Érvényességi ideje 6 hónap.

Segítségével a Repont applikációban átutalással is kérhető a visszatérítés.

A kép illusztráció.

 

Banki átutalás a REpont automatáknál

A mobiltelefonra letölthető Repont applikáció segítségével be kell szkenneltetned az ügyfélazonosítódat az automatánál. Ezután az ott beállított bankszámlaszámra történik az azonnali átutalás.

Ez az opció csak akkor működik, ha az applikációban már regisztráltál. Kézi visszaváltáskor nincs lehetőséged utalást vagy jótékonysági felajánlást kérni.

 

A Repont applikáció előnyei

Android és iOS rendszerű készülékre is letölthető.

Az automaták által kiadott utalványok összegét el tudjuk utalni a számlaszámunkra.

A visszaváltás rendszeréről részletes tájékoztatást kaphatsz
az applikáción belüli GYIK-ban.

Mutatja a közeledben lévő REpontokat.