Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.

Új Reál PAKK – Időtöltés a szabadban, játékok a szobában

Igazán nagyszerű érzés télen is kimozdulni. Vegyünk példát a gyerekekről, akik havas, esős vagy szeles időben is élvezik a játékot. Adunk néhány ötletet, hogy a tél is jó móka legyen.
Ha már besötétedett vagy elfáradtunk a kinti nyüzsgésben, találhatunk olyan elfoglaltságot, amellyel remekül szórakozik majd az egész család.

Építsünk hófalat!

Hóembert építeni szuper, de a hófal megépítése szintén mókás feladat: töltsük meg a vödröket hóval, és a teli vödrökből kiöntött hóból építsünk falat rétegről rétegre. Dekorálhatjuk égősorokkal, ami a kertben vagy a bejárati ajtó előtt igazi téli, ünnepi hangulatot kelt. A tetejét bárpultként is használhatjuk, amelyen a forralt boros vagy a gyermekek számára készített forró karamellás tejes bögréket letehetjük.

Fagyasszunk díszeket!

Ha homokozni nem lehet, attól még nem kell eltenni a homokozó szettet, hiszen azzal is szuper hósütiket lehet formázni, és ha kellően hideg van, dekoráljuk ki bogyókkal, levelekkel, vagy ami éppen kéznél van, öntsünk rá vizet, másnap pedig már gyönyörködhetünk is a szebbnél szebb jégdíszekben.

Téli séta

Fedezzük fel a téli táj szépségeit, de ha a család tagjai a sétát egyhangúnak találnák, csináljunk kihívást belőle: az okostelefonokban is található lépésszámláló segítségével egy 2000-3000 (vagy akár több) lépésből álló sétára hívhatja ki a család vagy baráti kör tagjait.

A tél hangjai

A tél szikrázó varázsát a latyakos városban kevésbé, a természetben viszont annál inkább át lehet érezni. Ha tehát megérkezik az első hó, ne halogassuk egy közeli erdő meglátogatását! A kirándulásra ugyanakkor nem árt ilyenkor alaposabban felkészülnünk.

Nyomolvasás hóban, sárban

Persze hóban az igazi, de a sár is szépen megőrzi az erdei állatok lábnyomát, pláne, ha kicsit meg is fagy. Töltsünk le egy állathatározós alkalmazást, vagy dobjuk a hátizsákba a könyvet, és indulhat a nyomozás.

 

TIPP 1:
Tudjuk, hogy a kinti móka kosszal is jár. Azonban a sárfoltos ruhák egy szempillantás alatt tisztává varázsolhatók a Reál mosókapszulák segítségével!

TIPP 2:
„Üzemanyag” a kinti mókákhoz: adunk néhány melengető ötletet, amihez csak egy-két Reál termék kell.

Karamellás tej:
A cukrot megpirítjuk egy lábosban, felöntjük Falusi tejjel, és addig kevergetjük, amíg össze nem olvadnak. Termoszba töltve még sokáig melegít séta közben.

Héjában sült krumpli:
A jó minőségű Reál krumplit megmossuk, megvajazzuk és bedobjuk a sütőbe kb. 40 percig. Ha jól bebugyoláljuk, még sokáig forró marad a hátizsákban.

Sült alma:
A Reál ízletes almáiból 8-10 darabot megmosunk, kivágjuk a magházát, és a sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Egy kis cukorral meghintjük, és mehet is a hátizsákba.

 

Divatbemutató

Hagyjuk, hogy a gyerekek most kivételesen garázdálkodjanak a ruhásszekrényben. Kérjük meg őket, hogy rendezzenek nekünk divatbemutatót a ruháinkból és a lábbelijeinkből. Legalább látni fogjuk, mely darabokat szanáljuk ki végérvényesen a gardróbunkból…!

Dióteke

Helyezzünk a földre egymástól két-három centi távolságra tíz diót, bármilyen alakzatban. Ezek lesznek a bábuk, amiket a játékosoknak a saját diójukkal egy-két méter távolságból el kell találni. Nem szabad dobni, csak gurítani! Amelyik diót a játékos eltalálja, elveheti és megtarthatja, ezután a következő játékos guríthat. Az lesz a győztes, aki a legtöbb diót gyűjti össze. A diót helyettesíthetjük pingponglabdával is.

Labirintus

A gyerekek szeretik a kúszós-mászós játékokat, amelyekben le lehet győzni a többieket. Fogjunk krepp papírt (vagy fonalat, celluxot stb.), vágjunk belőle csíkokat, majd egy ajtókeret két oldalára rögzítsük őket összevissza úgy, hogy kihívás legyen a kifüggesztett akadályok között átjutni.

Meseszövés

Készítsünk néhány kártyát, amelyeken emberek, állatok vagy tárgyak láthatóak! Keverjük őket össze, és mindenki húzzon kettőt. Ezután találjunk ki egy történetet, amely összekapcsolja a két kártyát! Az első kör után mindenki húz egy újabb kártyát, amivel folytatnia kell a cselekményt. Nem mindig könnyű tovább szőni a mesét, de nagyon jó szórakozás, és fejleszti a gyerekek fantáziáját is.