Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.

Áprilisi Reál PAKK – Tavasz a természetben

Tavasszal éled a természet, és ilyenkor az emberekben is feltámad a vágy, hogy előbújjanak a lakásból és útnak induljanak. Összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, hogy kirándulás közben ne érjen titeket kellemetlen meglepetés.

Tervezz alaposan, kirándulj felszabadultan!

Alapszabály, hogy mind az időtartamot, mind a távot a csoport leggyengébb tagjához igazítjuk: természetesen egy sportos apuka várhatóan többet fog tudni gyalogolni, mint egy óvodás kisfiú.

Bátran vágj neki a kisebb-nagyobb túraútvonalaknak akár gyerekekkel együtt is, ugyanakkor szükség lehet egy B-tervre, ha a család kisebb tagjai útközben kidőlnének. Érdemes előre kinézni olyan pontokat, ahonnan egyszerűen visszatérhetsz kocsidhoz vagy elérheted a közeli tömegközlekedést.

Pakolj átgondoltan!

Amikor előkerül a hátizsák és azon gondolkodsz, hogy mit vigyél magaddal, mit hagyj otthon, akkor érdemes végiggondolni, hogy a múltban mire volt szükséged. Amiknek mindenképp érdemes helyet találnod, azok a következők:

  • Elemózsia: elsősorban szendvicsek, müzliszeletek, gyümölcsök, csoki, keksz, biztosan elég lesz egy félnapos túrához. Érdemes mellőzni a nehéz konzerveket vagy az előkészítést igénylő ételeket, de romlandót se pakoljunk. szendvicshez Reál vaj + kolbász + toastkenyér, Reál müzliszeletek, Nápolyi vagy Omlós édes keksz (pl. vaníliás, kókuszos, stb.)
  • Víz: a folyadék (ivóvíz, gyümöklcsital) nagyon fontos, különösen meleg, napos időben, így érdemes elegendőt magaddal vinned, és elosztani a csapat tagjai között. Különösen, akkor készüljünk extra vízzel, ha tudod, hogy a “terepen” már nem lesz alkalmad újratölteni a készleteidet. – Reál Mizse ásványvíz, Reál almalé, őszibaracklé
  • Ruházat: az időjárásnak megfelelő, réteges öltözködés ajánlott. Ami nagyon fontos: a kényelmes cipő, ugyanis egy rossz bakancs, egy kinőtt lábbeli pokollá tudja tenni a legrövidebb gyaloglást is. Erős napsütésben kalap, sapka és napszemüveg is jól jöhet, a hátizsákba dobott extra zokni pedig kötelező, a vizes zokni a kiránduló egyik legnagyobb ellensége.
  • Egyebek: naptej, szúnyog- és kullancsriasztó, zsebkendő, kés és egy-két üres zacskó a hulladék részére. Ezek használatára találni fogsz alkalmat, ráadásul könnyűek, kis helyen is elférnek.Hárs papír zsebkendő / szalvéta, Reál gyufa, Reál alufólia, Reál szemeteszsák

Fotózz!

Néha elfelejtjük, hogy mindannyiunk zsebében ott lapul már egy fényképezőgép a mobilunkban, amely rengeteg ötletnek és kreativitásnak enged teret. Ha végre együtt a társaság, érdemes néhány képet készíteni emlékbe, de a természet is számtalan témát kínál, amit érdemes megörökíteni.