Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
A burgonya lepényhez:
60 dkg burgonya
15 dkg liszt
4 tojás
só, őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem
1 szál Gyulai kolbász
olaj a sütéshez

A májashoz:
40 dkg Gyulai sült paprikás májas
5 dkg olívolajban eltett aszalt paradicsom
3-4 levél friss zsálya
2 szál újhagyma

A joghurthoz:
3 dl görög joghurt
3 gerezd fokhagyma
só, bors, petrezselyem, bazsalikom

A díszítéshez:
koktél paradicsom
Előétel
Elkészítés:40 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Gyulai burgonyalepény gazdagon

A burgonyát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd folyó hideg vízzel alaposan átmossuk. Ezután leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. A lisztet és a tojást hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, alaposan összedolgozzuk, majd a kis kockákra vágott Gyulai kolbászt és a fölaprított petrezselymet is belekeverjük.

A masszából kevés olajon, közepesen forró serpenyőben kerek lepényeket sütünk.

A májast az aprított aszalt paradicsommal, zsályával meg az újhagymával összedolgozzuk A joghurtot a zúzott fokhagymával, és a finomra vágott zöldfűszerekkel, kevés sóval és borssal összekeverjük.

Tálaláskor a pikáns májast a burgonya lepényekre halmozzuk, díszítjük és a fűszeres joghurttal kínáljuk.