Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(6 főre)
5 dl Mizo laktózmentes tej (2,8%-os)
2 evőkanál cukor
8 dkg friss élesztő
1 kg liszt
1 evőkanál só
4 dkg Mizo laktózmentes teavaj

A töltelékhez:
30 dkg Mizo laktózmentes trappista sajt reszelve
10 pár virsli félbevágva

A kenéshez:
1 tojás
Előétel
Elkészítés:2 óra
Nehézségi szint:Könnyű

Laktózmentes virslis kifli

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, beleforgatjuk az olvasztott vajat, majd az élesztős keverékkel tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. 6 egyenlő részre osztjuk, mindet cipóvá gömbölyítjük (amelyikkel épp nem dolgozunk, azt letakarva félretesszük), majd körlappá nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk.

Mindegyiket megszórjuk sóval, a szélesebbik végükbe reszelt sajtot és 1-1 virslidarabot teszünk, és a keskenyebbik végük felé haladva feltekerjük. A kifliket egymástól távolabb sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, lekenjük a felvert tojással, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tipp: a tojással megkent kifliket megszórhatjuk szezám- vagy lenmaggal is, illetve pizzakrémet is kenhetünk a virsli alá.