A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, beleforgatjuk az olvasztott vajat, majd az élesztős keverékkel tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. 6 egyenlő részre osztjuk, mindet cipóvá gömbölyítjük (amelyikkel épp nem dolgozunk, azt letakarva félretesszük), majd körlappá nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk.
Mindegyiket megszórjuk sóval, a szélesebbik végükbe reszelt sajtot és 1-1 virslidarabot teszünk, és a keskenyebbik végük felé haladva feltekerjük. A kifliket egymástól távolabb sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, lekenjük a felvert tojással, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: a tojással megkent kifliket megszórhatjuk szezám- vagy lenmaggal is, illetve pizzakrémet is kenhetünk a virsli alá.