Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(8 főre)

1 pohár Tihany Friss habosított szendvicskrém

100 g friss lazac

1 kisebb cékla

100 g só

100 g cukor

5-8 szelet rozskenyér

egy marék salátakeverék

egy marék mogyoró

1 teáskanál őröletlen mák

1 teáskanál szezámmag

fél teáskanál olvasztott vaj

Előétel
Elkészítés:30 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Miniszendvicsek répával, lazaccal

Elkészítés:

  1. A lazacról eltávolítjuk a bőrt, a céklát pedig egy zárható tálban finomra reszeljük. Adjunk hozzá sót, cukrot és alaposan keverjük össze. A lazacot forgassuk a reszelékbe, majd legalább 24 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.
  2. Másnap vegyük elő a pácolt lazacot, öblítsük le vízzel, majd szárítsuk meg.
  3. Egy serpenyőbe olvasztott vajat, mákot, szezámmagot és durvára vágott mogyorót teszünk, pirítsuk egy ideig, hogy a mogyoró ropogóssá váljon.
  4. A rozskenyér szeleteket osszuk kisebb négyzetekre vagy pogácsaszaggatóval vágjunk köröket belőle. Egy habzsák segítségével minden korongra nyomjunk Tihany Friss habosított szendvicskrémet, majd tegyünk a krém tetejére többféle salátalevelet.
  5. A lazacot vékony szeletekre vágjuk, majd díszítjük a miniszendvicseket. Végül szórjuk meg a falatkákat a ropogósra pirított magvas keverékkel.