Elkészítés:
- A lazacról eltávolítjuk a bőrt, a céklát pedig egy zárható tálban finomra reszeljük. Adjunk hozzá sót, cukrot és alaposan keverjük össze. A lazacot forgassuk a reszelékbe, majd legalább 24 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.
- Másnap vegyük elő a pácolt lazacot, öblítsük le vízzel, majd szárítsuk meg.
- Egy serpenyőbe olvasztott vajat, mákot, szezámmagot és durvára vágott mogyorót teszünk, pirítsuk egy ideig, hogy a mogyoró ropogóssá váljon.
- A rozskenyér szeleteket osszuk kisebb négyzetekre vagy pogácsaszaggatóval vágjunk köröket belőle. Egy habzsák segítségével minden korongra nyomjunk Tihany Friss habosított szendvicskrémet, majd tegyünk a krém tetejére többféle salátalevelet.
- A lazacot vékony szeletekre vágjuk, majd díszítjük a miniszendvicseket. Végül szórjuk meg a falatkákat a ropogósra pirított magvas keverékkel.