A káposztát és a répát megtisztítjuk, a kígyóuborka végeit lecsapjuk, majd az így előkészített zöldségeket durvára (a reszelő nagy lyukú oldalán) reszeljük. Megsózzuk, és többször megforgatva 40 percen át érleljük. Ezután kissé kinyomkodjuk.
A joghurtos, medvehagymás öntetet a majonézzel simára keverjük, a finomra vágott petrezselyemmel, a borssal, a zúzott fokhagymával (fokhagymakrémmel) fűszerezzük. A citrom kifacsart levével és a mustárral kellemesen pikánsra ízesítjük, majd a kinyomkodott zöldségeket hozzákeverjük.
Az időközben szobahőmérsékleten fölengedett fagyasztott vagy konzervkukoricát lecsöpögtetjük, szintén a salátába keverjük. Letakarva legalább 1 órán át hűtőszekrényben érleljük, hogy az ízek összeérjenek.