Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(8 főre)
35 dkg fejes káposzta
25 dkg sárgarépa
1 kisebb kígyóuborka (25 dkg)
1 kiskanál só
1 üveg Univer joghurtos medvehagymás öntet (240 ml)
1 tubus Univer XL majonéz (220 gramm)
fél csokor petrezselyem
fél mokkáskanál őrölt fehér bors
1-2 gerezd fokhagyma vagy 1 mokkáskanál Univer fokhagymakrém
negyed citrom leve
1 kiskanál Univer mustár
15 dkg morzsolt fagyasztott vagy konzervkukorica
Előétel
Elkészítés:20 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Vitaminsaláta medvehagymás, joghurtos öntettel

A káposztát és a répát megtisztítjuk, a kígyóuborka végeit lecsapjuk, majd az így előkészített zöldségeket durvára (a reszelő nagy lyukú oldalán) reszeljük. Megsózzuk, és többször megforgatva 40 percen át érleljük. Ezután kissé kinyomkodjuk.

A joghurtos, medvehagymás öntetet a majonézzel simára keverjük, a finomra vágott petrezselyemmel, a borssal, a zúzott fokhagymával (fokhagymakrémmel) fűszerezzük. A citrom kifacsart levével és a mustárral kellemesen pikánsra ízesítjük, majd a kinyomkodott zöldségeket hozzákeverjük.

Az időközben szobahőmérsékleten fölengedett fagyasztott vagy konzervkukoricát lecsöpögtetjük, szintén a salátába keverjük. Letakarva legalább 1 órán át hűtőszekrényben érleljük, hogy az ízek összeérjenek.