Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)

300 g Gyermelyi búzafinomliszt

100 g cukor

100 g zsír vagy 150 g margarin

1 db sütőpor

1 db tojás

1 nagy kanál tejföl (és ha még kell, egy kis tej)

1 csipet só

1 tk fahéj

10 db reszelt alma

1 citrom reszelt héja és leve

1 marék dió darálva

1 marék dió durvára összetörve

Desszert
Elkészítés:1 óra
Nehézségi szint:Könnyű

Anya almás pitéje

Összegyúrjuk a lisztet, a sütőport, tojás sárgáját, a csipet sót, a zsírt, a cukrot és a kanál tejfölt. Ha szükség van a tészta állagához még egy kis tejre, azt beleöntjük. A tésztát kétfelé választjuk.

Az elsőt tepsi méretben kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. A tészta tetejét meghintjük a darált fahéjas dióval. Az almát lereszeljük, citromot nyomunk rá, és hozzákeverjük a citrom héját. (Aki igényli, keverjen hozzá cukrot; én nem szoktam.) Kinyomkodjuk, és a diós rétegre tesszük.

A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, és az almára helyezzük. Villával megszurkáljuk, bekenjük a tojás fehérjével és megszórjuk a durvára tört dióval. 180 fokos sütőben, 30-40 percig sütjük.