Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
300 g Gyermelyi búzafinomliszt
100 g cukor
100 g zsír vagy 150 g margarin
1 db sütőpor
1 db tojás
1 nagy kanál tejföl (és ha még kell, egy kis tej)
1 csipet só
1 tk fahéj
10 db reszelt alma
1 citrom reszelt héja és leve
1 marék dió darálva
1 marék dió durvára összetörve
Desszert
Elkészítés:1 óra
Nehézségi szint:Könnyű

Anya almás pitéje

Összegyúrjuk a lisztet, a sütőport, tojás sárgáját, a csipet sót, a zsírt, a cukrot és a kanál tejfölt. Ha szükség van a tészta állagához még egy kis tejre, azt beleöntjük. A tésztát kétfelé választjuk.

Az elsőt tepsi méretben kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. A tészta tetejét meghintjük a darált fahéjas dióval. Az almát lereszeljük, citromot nyomunk rá, és hozzákeverjük a citrom héját. (Aki igényli, keverjen hozzá cukrot; én nem szoktam.) Kinyomkodjuk, és a diós rétegre tesszük.

A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, és az almára helyezzük. Villával megszurkáljuk, bekenjük a tojás fehérjével és megszórjuk a durvára tört dióval. 180 fokos sütőben, 30-40 percig sütjük.