Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
100 g Gyermelyi búzafinomliszt
500 g friss, tetszőleges gyümölcs
40 g vaj
100 g barnacukor
80 g cukor
6 db Gyermelyi tojás
Desszert
Elkészítés:35 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Forró gyümölcsös gyorspiskóta

Megtisztítjuk és megmossuk a gyümölcsöket. Megolvasztjuk a cukrot, rátesszük a gyümölcsöket és a citromlével pár percig a tűzön hagyjuk, hogy a gyümölcsök roppanósan puhák legyenek.

A tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét habbá verjük csipet sóval, majd óvatosan összekeverjük a sárgájával, és beleszitáljuk a lisztet. Elkeverjük, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.

Teflonos serpenyőbe tesszük a tészta negyedét. Nagyon lassan az alját megsütjük, majd előmelegített grillező funkciós sütőbe tesszük, és a tetejét is megpirítjuk.

Kivéve a sütőből rátesszük a gyümölcs negyedét, kettéhajtjuk, és tányérra borítjuk. A maradék tésztával megismételjük a folyamatot.
Tetszőlegesen adhatunk hozzá öntetet, tejszínhabot is.