Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(8 főre)
4 db tojás
140 g BL55 liszt
120 g cukor
2 g kakaópor
2 g sütőpor
25 g Hulala Habalapanyag
90 g gesztenyepüré
40 g vanília ízű krémpor
70 g víz vagy tej

Díszítéshez:
80 g Hulala Habalapanyag
30 g kakaós étbevonó massza
30 g gesztenyepüré
Desszert
Elkészítés:1 óra és 30 perc
Nehézségi szint:Közepes

Gesztenyetorta

Piskóta:
Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáljuk a lisztet tálba, és alaposan keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, hategyük rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsük rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.

Töltelék:
A vanília ízű krémport keverjük el a vízzel, majd hagyjuk állni néhány percet, és keverjük át újra a reszelt gesztenyével együtt. A Hulala habalapanyagból készítsünk habot, és keverjük bele a gesztenyés vaníliás keveréket. Vágjuk háromfelé a kihűlt piskótát. A krém 2/5 részét kenjük az első rész közé, a második részbe használjunk újabb 2/5 rész krémet, majd oszlassuk el a maradékot vékonyan a tetején és szélén.

Díszítés:
Hulala habalapanyagból készítsünk habot, majd habzsákkal dekoráljuk a torta felületét. Reszelt és/vagy formázott (pl. szív alakú) gesztenyét tegyünk a tetejére. Reszelt csokoládéval szórhatjuk és/vagy a formázott gesztenye figurákat csokoládéba márthatjuk.