Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(6 főre)
A tésztához:
50 dkg liszt
8 dkg cukor
8 dkg Mizo laktózmentes teavaj
1 tojás
2 dl Mizo laktózmentes tej (1,5%-os)
1 csomag szárított élesztő (7 g)
1 csipet só

A kakaós töltelékhez:
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor (10 g)

A kenéshez:
5 dkg Mizo laktózmentes vaj

Továbbá:
kevés Mizo laktózmentes tej (1,5%-os)
porcukor
Desszert
Elkészítés:2 óra és 30 perc
Nehézségi szint:Közepes

Kakaós kalácsvirág

A töltelékhez a kakaóport a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük.

A tésztához az élesztőt 1 csipet cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a tojást, a sót, az olvasztott vajat, a cukrot, a maradék langyos tejet és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, átgyúrjuk, majd letakarva kb. 1 órát kelesztjük. Lisztezett felületen ismét átgyúrjuk, és elfelezzük.

Az egyik cipót kör alakúra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd a tetejét megkenjük az olvasztott vajjal, és jó vastagon megszórjuk a cukros kakaóval. A második cipót is kör alakúra nyújtjuk, és a cukros-kakaós alapra tesszük. A kör közepébe egy kis poharat nyomunk, és​ ​a tésztát​ ​16 egyenlő részre osztjuk. 2 egymás melletti cikkelyt felhajtunk, majd a jobb oldalit jobbra, a bal oldalit pedig balra tekerjük (mindkettőt kétszer). A végeknél a tésztát kissé összecsípjük. Ezt párosával minden cikkellyel megismételjük, így összesen 8 párat kapunk.

A kalácsvirág tetejét tejjel lekenjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtve, porcukorral megszórva tálaljuk.