Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(8 főre)
A piskótához:
4 tojás
8 evőkanál hideg víz
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor (6 g)

A krémhez:
1 csomag vaníliaízű pudingpor (44 g)
1 + 2 evőkanál cukor
1 doboz Mizo Coffee Selection ital (330 ml, tetszőleges ízben)
20 dkg Mizo vaj

A díszítéshez:
fehér marcipán
kakaópor
csokoládéreszelék
Desszert
Elkészítés:2 óra és 15 perc
Nehézségi szint:Nehéz

Kávétorta

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a vízzel, a porcukorral és a citromhéjjal. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, jól elvegyítjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát az alján sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon készre sütjük. (Tűpróba!) Még melegen leválasztjuk róla a tortakarikát. A piskótát megfordítjuk, és konyharuhával letakarva kihűtjük, majd két lapba vágjuk.

A krémhez a pudingport 1 evőkanál cukorral és a kávés itallal elkeverjük, felfőzzük és kihűtjük. A puha vajat 2 evőkanál cukorral habosra verjük, majd a pudingot apránként hozzáadagolva kihabosítjuk. A krémet elfelezzük, az egyik felével betöltjük a tortát, a másikkal pedig kívül is bevonjuk.

A díszítéshez a marcipánt némi kakaóporral átgyúrjuk, hogy a krém színével megegyező színárnyalatot kapjunk. Ceruza vastagságúra sodorjuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, azokból golyókat formálunk, majd a kávébabhoz hasonló formára alakítjuk, és a közepükbe késsel egy-egy vonalat vágunk. A tortát csokoládéreszelékkel megszórva, a marcipánból készült kávészemekkel díszítve, kakaóporral meghintve tálaljuk.

Tipp: ha erőteljesebb kávéízre vágyunk, néhány kávéskanál frissen főtt feketekávéval gazdagíthatjuk a krémet.