A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a vízzel, a porcukorral és a citromhéjjal. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, jól elvegyítjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát az alján sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon készre sütjük. (Tűpróba!) Még melegen leválasztjuk róla a tortakarikát. A piskótát megfordítjuk, és konyharuhával letakarva kihűtjük, majd két lapba vágjuk.
A krémhez a pudingport 1 evőkanál cukorral és a kávés itallal elkeverjük, felfőzzük és kihűtjük. A puha vajat 2 evőkanál cukorral habosra verjük, majd a pudingot apránként hozzáadagolva kihabosítjuk. A krémet elfelezzük, az egyik felével betöltjük a tortát, a másikkal pedig kívül is bevonjuk.
A díszítéshez a marcipánt némi kakaóporral átgyúrjuk, hogy a krém színével megegyező színárnyalatot kapjunk. Ceruza vastagságúra sodorjuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, azokból golyókat formálunk, majd a kávébabhoz hasonló formára alakítjuk, és a közepükbe késsel egy-egy vonalat vágunk. A tortát csokoládéreszelékkel megszórva, a marcipánból készült kávészemekkel díszítve, kakaóporral meghintve tálaljuk.
Tipp: ha erőteljesebb kávéízre vágyunk, néhány kávéskanál frissen főtt feketekávéval gazdagíthatjuk a krémet.