Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)

Hozzávalók 4 főre:

 

200 g FALUSI CSEMEGE PÁROSKOLBÁSZ

3 gerezd FOKHAGYMA

500 ml HABTEJSZÍN

1 tk KAKUKKFŰ

1 ek OREGÁNÓ

1 ek BAZSALIKOM

2 ek REÁL SŰRÍTETT PARADICSOM

50 g ASZALT PARADICSOM

500 g REÁL PENNE

1 csokor PETREZSELYEM

 

Főétel
Elkészítés:30 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Kolbászos penne

Elkészítése:

  1. A pennét a csomagoláson jelzett idő alatt megfőzzük és leszűrjük.
  2. Egy mélyebb serpenyőben a vékony karikára vágott kolbászt alacsony fokozaton megsütjük, majd kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
  3. A kolbász zsírján megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a kakukkfüvet, az oregánót, a bazsalikomot, és sózzuk, borsozzuk.
  4. Mikor besűrűsödött beledobjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot, majd hozzáadjuk a kifőtt pennét.
  5. Összeforgatjuk a tésztát a szósszal és hozzáadjuk a megsült kolbászt is.
  6. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.