Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(2 főre)


  • 4 ek Floriol Omega+ étolaj
  • 2x ~15-20 dkg lazac szelet
  • 500 g cukkini
  • 150 g pesto
  • 1 lime
  • céklacsíra a tálaláshoz
  • só, bors

 

A pestohoz:

Főétel
Elkészítés:40 perc
Nehézségi szint:Közepes

Lazac steak cukkini spagettivel

Könnyű ebéd vagy vacsora! Cukkiniből szaftos tésztát készítünk a hal mellé, amihez a sajt és a mandula biztosítja az ízeket.

Elkészítés

  1. Készítsetek házi pestot: konyhai aprítógépben pürésítsétek le a bazsalikomot, mandulát és a reszelt parmezánt Floriol Extraszűz Olívaolajjal, hogy sűrű pestot kapjatok. Sózzátok ízlés szerint!
  2. Melegítsétek elő a sütőt 210 fokra.
  3. Cukkinitészta készítő géppel, vagy annak híján nagy lyukú zöldséggyaluval készítsetek cukkini spagettit a megmosott cukkiniből.
  4. Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol Omega+ étolajat. Ha elég forró, helyezzétek bele a lazac szeleteket. Gyorsan, óvatosan forgatva, 2-3 perc alatt pirítsatok kérget minden oldalára, majd tegyétek egy Floriol Omega+ étolajjal enyhén kikent tepsibe. Sózzátok finoman, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe és 5-6 perc alatt süssétek készre.
  5. Nagy serpenyőben hevítsétek újra a Floriol Omega+ étolajat. Adjátok hozzá a cukkinitésztát, majd nagy hőmérsékleten, gyakran rázogatva, forgatva, 3-4 perc alatt fonnyasszátok meg kicsit, hogy éppen megpuhuljon, de még legyen tartása. Adjátok hozzá a házi pestot, majd forgassátok újra össze.
  6. Tálaljátok forrón a sült lazaccal, kevés cékla csírával és pár csepp frissen facsart lime-al.

Tippek

  • Kész pestoval is elkészíthetitek!
  • A cukkinit tésztával keverve is tálalhatjátok!
  • Csak serpenyőben is süthetitek a halat, ezesetben süssétek tovább pár perccel és forgassátok közben gyakran.
  • Diót vagy pisztáciát is rakhattok a pestoba a mandula mellé!

 

Allergének

  • hal
  • laktóz
  • mandula