A penne tésztát kb. 3 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk (nem baj, ha nem egyenletes). Ezután felöntjük vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük.
A szószhoz a zöldségeket meghámozzuk, a cukkinit felkockázzuk, a sárgarépát karikákra vágjuk.
A felkockázott vöröshagymát olajon egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket.
Kicsit hagyjuk a zöldségeket is pirulni (kb. 5 perc), közben kevergetjük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
Lefedjük, és puhára pároljuk, időnként megkeverjük.
Ha nagyjából elfőtte a levét, a Hulala Gran Cucina gluténmentes főzőkrémet egy evőkanál liszttel simára keverjük, és folyamatos keverés közben a zöldségekhez adjuk.
Zúzott fokhagymával ízesítjük, picit összeforraljuk a főzőkrémmel.
A tésztát tányérokra tesszük, és a szószt rákanalazzuk.
Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.