Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)
70 g Gyermelyi 8 tojásos cérnácska
250 g körte
1 db citrom
olaj a sütéshez
2 db tojás
50 g cukor
60 g liszt

őrölt fahéj
Desszert
Elkészítés:30 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Körtés-fahéjas sült tésztatallárok vaníliaöntettel, habbal

A körtét megtisztítjuk, megmossuk, és gorombára lereszeljük. Rátesszük 1 db citrom reszelt héját és a citromlevet. A 2 db tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval, fahéjjal, majd hozzákeverjük a 60 g lisztet, tésztát és a körtét. A 2 db fehérjéből vert kemény habbot kíméletesen beleforgatjuk.

Palacsintasütőben – nem túl forró – kevés olajon kanálnyi tallérokat sütünk. Vigyázva lappal fordítsuk, mert lágy. Amikor mindkét oldala megsült, papírra téve leszárítjuk, és melegen tálaljuk. A tányéron rétegezzük.

A piros gyümölcsöket, ha szükséges daraboljuk, és beletesszük az 1 db citrom levével kikevert mézbe. Pihentetjük 10 percig.
A desszert mellé tejszínhabot és vaníliaöntetet adhatunk.