A körtét megtisztítjuk, megmossuk, és gorombára lereszeljük. Rátesszük 1 db citrom reszelt héját és a citromlevet. A 2 db tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval, fahéjjal, majd hozzákeverjük a 60 g lisztet, tésztát és a körtét. A 2 db fehérjéből vert kemény habbot kíméletesen beleforgatjuk.
Palacsintasütőben – nem túl forró – kevés olajon kanálnyi tallérokat sütünk. Vigyázva lappal fordítsuk, mert lágy. Amikor mindkét oldala megsült, papírra téve leszárítjuk, és melegen tálaljuk. A tányéron rétegezzük.
A piros gyümölcsöket, ha szükséges daraboljuk, és beletesszük az 1 db citrom levével kikevert mézbe. Pihentetjük 10 percig.
A desszert mellé tejszínhabot és vaníliaöntetet adhatunk.