Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(4 főre)

Az almaraguhoz:

• 60 dkg alma

• 2 ek REÁL étolaj vagy Falusi vaj

• 2 tk REÁL őrölt fahéj

• 2 ek cukor

• 1 dl víz


A lángoshoz:

• 50 dkg REÁL búzafinomliszt

• 1 tk só

• fél tk cukor

• 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő

• 3 dl langyos víz

• 1 l REÁL étolaj a sütéshez


A tálaláshoz:

• 1 doboz REÁL tejszínhab spray

Desszert
Elkészítés:90-120 perc
Nehézségi szint:Könnyű

Lángos sült fahéjas almával és tejszínhabbal

  1. lépés – A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a vizet. A tésztát összegyúrjuk, és addig dagasztjuk kézzel vagy géppel, ameddig a felülete sima és fényes lesz. – 10 perc
  2. lépés – A tésztát lefedjük folpack-kal és egy konyharuhával, majd duplájára kelesztjük. Ez hőmérséklettől függően 1-1,5 óra.
  3. lépés – Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon a fahéjjal, a cukorral, vízzel együtt magasabb hőfokon megsütjük. – 20 perc
  4. lépés – Az olajat egy lábasban felhevítjük. – 3 perc
  5. lépés – A megkelt tésztából teniszlabda méretű golyókat csípünk. Megformázzuk, és a forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. – 10 perc
  6. lépés – A megsült lángosokat a sült almával és tejszínhabbal tálaljuk.