- lépés – A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a vizet. A tésztát összegyúrjuk, és addig dagasztjuk kézzel vagy géppel, ameddig a felülete sima és fényes lesz. – 10 perc
- lépés – A tésztát lefedjük folpack-kal és egy konyharuhával, majd duplájára kelesztjük. Ez hőmérséklettől függően 1-1,5 óra.
- lépés – Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon a fahéjjal, a cukorral, vízzel együtt magasabb hőfokon megsütjük. – 20 perc
- lépés – Az olajat egy lábasban felhevítjük. – 3 perc
- lépés – A megkelt tésztából teniszlabda méretű golyókat csípünk. Megformázzuk, és a forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. – 10 perc
- lépés – A megsült lángosokat a sült almával és tejszínhabbal tálaljuk.
Hozzávalók
(4 főre)
Az almaraguhoz:
• 60 dkg alma
• 2 ek REÁL étolaj vagy Falusi vaj
• 2 tk REÁL őrölt fahéj
• 2 ek cukor
• 1 dl víz
A lángoshoz:
• 50 dkg REÁL búzafinomliszt
• 1 tk só
• fél tk cukor
• 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
• 3 dl langyos víz
• 1 l REÁL étolaj a sütéshez
A tálaláshoz:
• 1 doboz REÁL tejszínhab spray