Régióválasztó
Akcióink régiónként változnak, ahhoz hogy a lakóhelyed szerinti akciókat megkapd kérlek add meg a településed nevét vagy irányítószámod.
Hozzávalók
(6 főre)

• 25 dkg kalács

• 6 dl REÁL UHT tej 2,8%

• 4 tojássárgája

• 5 dkg cukor

• 1 tk vanília aroma (elhagyható)

• 8 ek REÁL sárgabarackdzsem

• 45 dkg alma

• 3 tk REÁL őrölt fahéj

• 4 tojásfehérje

• 5 dkg cukor

• 4-5 csepp citromlé

Desszert
Elkészítés:90 perc
Nehézségi szint:Közepes

Máglyarakás

  1. lépés – A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  2. lépés – A tejet kézhőmérsékletűre melegítjük a cukorral és a vanília aromával együtt, majd belekeverjük a tojássárgákat.
  3. lépés – A kalácsot felkockázzuk, a tejbe áztatjuk és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a tészta felszívja a tejet.
  4. lépés – A beáztatott kalács felét egy kb. 20 x 25 cm-es tepsibe vagy hőálló üvegtálba tesszük. A tetejét megkenjük a baracklekvár felével.
  5. lépés – Az almákat meghámozzuk, és 2 mm vastag szeletekre vágjuk, majd a kalácsra halmozzuk. A tetejét megszórjuk az őrölt fahéjjal.
  6. lépés – A maradék tejbe áztatott kalácsot az almákra halmozzuk, és az előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
  7. lépés – A tojásfehérjéket a cukorral és a citromlével kemény habbá verjük.
  8. lépés – A kalácsot kivesszük a sütőből, a tetejét megkenjük a maradék lekvárral, ráhalmozzuk a felvert tojásfehérjét és további 15 percig sütjük.